02.07.2014 Ημερίδα Σ.Ε.Α.Ο.Π με θέμα «Προκλήσεις & Τακτικές της Ελληνικής Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας εν μέσω κρίσης» |

02.07.2014 Ημερίδα Σ.Ε.Α.Ο.Π με θέμα «Προκλήσεις & Τακτικές της Ελληνικής Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας εν μέσω κρίσης»

Ανοικτή Ημερίδα με τίτλο «Προκλήσεις & Τακτικές της Ποτοποιίας / Αποσταγματοποιίας εν μέσω κρίσης» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 και ώρα 11.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΟΠΕ, (Μαρίνου Αντύπα 86-88, Ηλιούπολη) με τη συμμετοχή, εκπροσώπων των Υπουργείων, συναφών φορέων, δημοσιογράφων του κλάδου και ποτοποιών -αποσταγματοποιών από όλη τη χώρα.

Στο Συνέδριο παρέστησαν και χαιρέτησαν , εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εξωτερικών, Οικονομικών.

Βασικό αντικείμενο της ημερίδας , αποτέλεσε η αντιμετώπιση των συνεπειών του σημερινού θεσμικού πλαισίου αλκοολούχων στη λειτουργία μιας ισότιμης και δίκαιης αγοράς.

Tα θέματα που απασχολούν τον κλάδο παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ. και στη συνέχεια κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι Εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων.

Συγκεκριμένα :

  • οι κ.κ. Κώστας Τσιλιλής και Θεόδωρος Γεωργόπουλος – Νομικός σύμβουλος ΣΕΑΟΠ αναφέρθηκαν στις «Προτάσεις εξορθολογισμού υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου για το τσίπουρο»
  • οι κ.κ. Χάρης Μαυράκης, Κώστας Ράπτης και Λάμπρος Πάσχος αναφέρθηκαν στα «Αντικίνητρα στην ανάπτυξη του Κλάδου των αλκοολούχων ποτών»
  • ο κ. Νίκος Καλογιάννης έθιξε το θέμα της «Προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και εμπορικών σημάτων των ελληνικών αλκοολούχων ποτών»
  • ο κ. Στ.Σάμιος Προϊστάμενος Δ/νσης Αλκοόλης Αλκοολούχων Ποτών του Γ.Χ.Κ., αναφέρθηκε στις « Ιδιαιτερότητες της νομοθεσίας των αλκοολούχων ποτών. Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσία & Προβληματισμοί»
  • η κα. Ευστ.Κερασιώτη / Προϊσταμένη Δ/νσης ΕΦΚ του Υπ. Οικονομικών αναφέρθηκε στη «Φορολογική μεταχείριση των αλκοολούχων ποτών»