03.01.2018 4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
27/2 -1/3 2018

Ο  Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης (παράλληλα με το 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης) θα πραγματοποιηθεί  και φέτος για τέταρτη φορά, στις 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχικός στόχος του διαγωνισμού ήδη από την πρώτη διοργάνωση ήταν να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεκαοκτώ χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας την συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ΄ όλο τον κόσμο.

To 2018 θα αποτελέσει μια χρονιά – σταθμό για τον διαγωνισμό, καθώς οι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και στους όρους συμμετοχής έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον οινοποιείων & αποσταγματοπειών που δεν μπορούσαν να συμμετέχουν έως τώρα. Η πιο μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή που γίνεται, είναι ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με νέο κανονισμό διαφορετικό από αυτόν του O.I.V, γεγονός που επιφέρει αλλαγές τόσο στο τεχνικό μέρος όσο και στις διαδικασίες αξιολόγησης . Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους αξιολογήσεων και τα πρότυπα των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών.

Ο 4ος Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Α.Ο.Π. και στόχο έχει την ανάδειξη των Επώνυμων Εμφιαλωμένων Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης.

Ο Σ.Ε.Α.Ο.Π συμμετέχει & στην Οργανωτική επιτροπή.

Ελπίζουμε στην μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών μας σε αυτή την Έκθεση.

Δηλώσεις συμμετοχής: Από 8 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2018 .

Παραλαβή δειγμάτων: Από 8 Φεβρουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2018.

On line δήλωση συμμετοχής αποστάγματος

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού (www.tiwc.gr), στα τηλέφωνα της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. (2310281617 & 2310281632, κος Σεραφείμ Θεοχάρης) ή στο έντυπο “Συμμετοχή στο Διαγωνισμό” (κάντε κλικ πάνω στο έντυπό)