29.05.2017 Υγειονομική Βόμβα το λαθραίο χύμα Τσίπουρο |

29.05.2017 Υγειονομική Βόμβα το λαθραίο χύμα Τσίπουρο

Το λαθρεμπόριο ποτών, οινοπνεύματος και χύμα τσίπουρου, αποτελεί ένα φαινόμενο σε έξαρση στην Ελληνική αγορά, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη τουριστική κινητικότητα (δείτε σχετικό άρθρο στο enikonomia.gr)

Το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνουν και οι επιτυχείς δράσεις του ΣΔΟΕ, που αποκάλυψε ακόμα μία υπόθεση παράνομου αποστακτηρίου & συσκευαστηρίου στο Αιγάλεω με 4 τόνους τσικουδιά και 41 τόνους πρώτες ύλες για παραγωγή. Μία πραγματική Υγειονομική Βόμβα καθώς τα προβλήματα που συνδέονται με την κατανάλωση λαθραίων ποτών, έχουν δραματικές συνέπειες για τον οργανισμό.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Χάρης Μαυράκης, ως  μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων ποτών, μίλησε στην ΕΡΤ, κάνοντας έκκληση στους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην καταναλώνουν ποτά αγνώστου προελεύσεως.

Τόνισε, δε, τη σημαντικότητα της διατήρησης των παραδοσιακών καζανιών, κάτω από νόμιμα πλαίσια, που προστατεύουν τους καταναλωτές και στηρίζουν την αποσταγματοποιία στη χώρα.