ΠΡΟΦΙΛ ΕΝ.Ε.Α.Π. |

ΠΡΟΦΙΛ ΕΝ.Ε.Α.Π.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική με ουσιαστική συμμετοχή στους ετήσιους φόρους (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) αλλά και στον τομέα της αγοράς εργασίας, με άμεση ή έμμεση απασχόληση  εργαζομένων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διασκέδασης και του τουρισμού.

Πρωταρχικός στόχος της Ένωσης αποτελεί η βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη, που επιτυγχάνεται μέσα από την απρόσκοπτη εισαγωγή, διακίνηση και προβολή των προϊόντων των μελών της.
Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει η Ένωση είναι η διασφάλιση της ασφαλούς και υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για τους ίδιους τους καταναλωτές, το περιβάλλον τους, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις από την ΕN.Ε.Α.Π. ή από τις εταιρείες μέλη της, σειρά στοχευμένων ενεργειών.
Στις ενέργειες αυτές συγκαταλέγεται και η υπογραφή το 2005, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τη διακομματική επιτροπή της Βουλής και τα ΜΜΕ, του Κώδικα Αρχής Αυτοδέσμευσης που διέπει την εμπορική επικοινωνία των προϊόντων του κλάδου. Παράλληλα, η Ένωση έχει υποστηρίξει το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νύχτες χωρίς Ατυχήματα», το οποίο αποσκοπεί στην εκπαίδευση και προτροπή των οδηγών να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς μετά από την κατανάλωση αλκοόλ. Αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητά της στην προαγωγή προτύπων υπεύθυνης κατανάλωσης και τη διασφάλιση της υπεύθυνης πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, η ΕΝ.Ε.Α.Π. σε συνεργασία με τον ΣΕΑΟΠ, προχώρησε το 2016 στη δημιουργία της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών – Responsibility Alliance».

Εταιρείες – μέλη της ΕΝ.Ε.Α.Π. είναι οι: ΑΜΒΥΞ, Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, DIAGEO, PERNOD RICARD.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΒΥΞ

Αντιπρόεδρος: κ. Χρήστος Αργυρού, Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ 

Αντιπρόεδρος: κα. Πηνελόπη Κούρκαφα, Γενική Διευθύντρια της DIAGEO

Έδρα

Διεύθυνση: Κρώμνης 47, Αργυρούπολη 16452
Τηλ: 210 8032809 6932717375
e-mail: sp@downtown.com.gr
www.eneap.com.gr

Σχετικά με την ΑΜΒΥΞ

Η ΑΜΒΥΞ Α.Ε. είναι η παλαιότερη εταιρεία εισαγωγής, προώθησης και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917 η εταιρεία λειτουργεί ως αποκλειστικός διανομέας για διεθνείς επώνυμες μάρκες οινοπνευματωδών, μπύρας και άλλων αλκοολούχων –και μη– ποτών στη χώρα. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής. Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον σεβασμό προς τους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται ισότιμα τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της και να στοχεύει με επιτυχία στη συνεχή της ανάπτυξη.www.amvyx.gr

Σχετικά με την Β.Σ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ρoφημάτων και βαλσαμικών ξιδιών και προϊόντων Ελληνικής γαστρονομίας, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση σε όλες τις στιγμές.  Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί  η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα : METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, Label 5,  Raven Rare, Mt Gay Rum, Ocho Tequila , Bulldog Gin, Jagermeister, Bruichladdich, The Botanist, Glenmoray, Southern Comfort, Buffalo Trace, Puddy κ.α. Παράλληλα διαθέτει το τσίπουρο και τα αποστάγματα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο Πλωμαρίου Πιτσιλαδή και το Καζανιστό Ούζο Στουπάκη, Oύζο 12, τα λικέρ Homericon,  καθώς και μία σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των Κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς,  Τρουπή, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη  κ.α. καθώς επίσης και ένα εκτεταμένο portfolio απο ποιοτικές ετικέτες μπίρας και μη αλκοολούχων αναψυκτικών, καθώς και προϊόντων καφέ (espresso και φίλτρου) και τσαγιού. www.karoulias.gr

Σχετικά με την DIAGEO

 H DIAGEO είναι κορυφαία διεθνής εταιρία, παράγει και διακινεί ένα ευρύτατο portfolio premium επώνυμων αλκοολούχων ποτών, κρασιού και μπύρας, και έχει παρουσία σε 180 χώρες του κόσμου. Ο σκοπός της DIAGEO «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, παντού» σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι μάρκες της εταιρίας παράγουν αξία καθημερινά σε κάθε γωνιά της γης. Η DIAGEO, μεταφέρει την κληρονομιά γιγάντων της βιομηχανίας, όπως οι Alexander Walker, Piotr Smirnoff, Charles Tanqueray και Arthur Guinness, ενώ παραμένει πρωτοπόρος καθώς βασίζεται στην καινοτομία για να δημιουργεί νέα προϊόντα και κατηγορίες,  νέες εμπειρίες για τους καταναλωτές. Η DIAGEO εμπορεύεται τις μάρκες της με υπευθυνότητα και υποστηρίζει εκατοντάδες προγράμματα υπεύθυνης κατανάλωσης ανά τον κόσμο, βοηθώντας τους ανθρώπους να παίρνουν με επίγνωση την απόφαση να πιούν ή να μην πιούν καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις. Για να μάθετε περισσότερα για την DIAGEO μπείτε στο www.diageo.com . Για να ενημερωθείτε για την υπεύθυνη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών επισκεφθείτε το  www.drinkiq.com/el-gr

Σχετικά με την PERNOD RICARD

Η Pernod Ricard είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αλκοολούχων ποτών και οίνου παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, η Pernod Ricard Hellas δραστηριοποιείται από το 1990 με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά του ποτού, κατέχοντας στο πορτφόλιό της, κάποιες από τις πιο ονομαστές μάρκες. Ιδιαίτερη θέση σε αυτό το περίβλεπτο χαρτοφυλάκιο έχει το Ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης που εδραιώνει τη θέση της Pernod Ricard Hellas στην ελληνική αγορά. Με τις ανάγκες των καταναλωτών και των πελατών της στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, η Pernod Ricard Hellas παρέχει ασφαλή προϊόντα και υπηρεσίες σταθερής ποιότητας, με σεβασμό προς την ασφάλεια των υπαλλήλων της και του περιβάλλοντος και εφαρμόζοντας τους κανόνες δεοντολογίας για τη διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων της. www.pernod-ricard-hellas.com

ΑΛΚΟΟΛΟΜΕΤΡΗΤΗΣ

Με τη βοήθεια του αλκοολομετρητή μας μπορείς να υπολογίσεις πόσες μονάδες αλκοόλ καταναλώνεις, πόση ώρα χρειάζεται ο οργανισμός σου για να επεξεργαστεί το αλκοόλ που βρίσκεται στο αίμα σου, αλλά και τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν τα ποτά σου.

ΤΕΣΤ: ΠΟΣΟ ΠΙΝΕΙΣ;

Το ερωτηματολόγιο αφορά στην κατανάλωση που έκανες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛ

Το αλκοόλ μετριέται σε μονάδες. Στην Ελλάδα, μία μονάδα αλκοόλ ισοδυναμεί με 10 γρ. αλκοόλης.

ΑΛΚΟΟΛ; ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Υπάρχουν περιπτώσεις που η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται τελείως.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Μάθε τι σημαίνει ασφαλής ή κατανάλωση χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Tο σώμα σου διασπά το αλκοόλ σε ρυθμό μιας μονάδας αλκοόλ την ώρα και δεν υπάρχει τρόπος να επιταχύνεις αυτή τη διαδικασία.