ΠΡΟΦΙΛ Σ.Ε.Α.Ο.Π. |

ΠΡΟΦΙΛ Σ.Ε.Α.Ο.Π

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ -Σ.Ε.Α.Ο.Π.– ιδρύθηκε το 1995 μετά το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του ιστορικού Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οίνων και Ποτών (ΣΕΒΟΠ από το 1949) σε δύο τομείς: της Οινοποιίας και της Ποτοποιίας

Ως αμιγής ποτοποιητικός φορέας ήλθε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής ποτοποιΐας ως προς την υποστήριξη των συμφερόντων της στον ελληνικό και τον διεθνή χώρο, δεδομένης της τάσεως ενίσχυσης στον καταναλωτή άλλων εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών.

Κατεβάστε το αναλυτικό έντυπο του Σ.Ε.Α.Ο.Π.

Οι Προτεραιότητες & Υπηρεσίες του Σ.Ε.Α.Ο.Π., είναι μεταξύ άλλων:

  • Η ενίσχυση και ανάπτυξη της παραγωγής και διακίνησης ελληνικών ποτών αμπελοοινικής προέλευσης (αποστάγματα στεμφύλων σταφυλής, αποστάγματα οίνων, σταφίδων και λοιπών γεωργικών προϊόντων), ούζου καθώς και λοιπών αλκοολούχων ποτών, δια μέσου της έρευνας και της τεχνολογικής προόδου, με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης ποιότητας των προϊόντων του κλάδου.
  • Η προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων του κλάδου στις σχέσεις του με την Πολιτεία, τις Κοινοτικές Αρχές και τα Διεθνή Ιδρύματα.
  • Η προβολή των προϊόντων του κλάδου τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στις άλλες αγορές, με την χάραξη και την παρακολούθηση μιας εθνικής πολιτικής πάνω στο θέμα αυτό.
  • Η συνεργασία με τις Κοινοτικές και Διεθνείς Οργανώσεις του κλάδου των Αλκοολούχων Ποτών και άλλων συναφών κλάδων, με σκοπό την προαγωγή των συμφερόντων των προϊόντων της ελληνικής παραγωγής.

Ο Σύνδεσμος περιλαμβάνει στο δυναμικό του τις πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου ιδιωτικές και συνεταιριστικές με προϊόντα αναγνωρισμένης ποιότητας και ακτινοβολίας.

Οι εταιρείες μέλη του διακινούν το 76% των εμφιαλωμένων ποτών στην Ελλάδα και εξάγουν το 75% των ελληνικών εξαγομένων ποτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποτελείται από τους κ.κ. :

Πρόεδρος: Νίκος Καλογιάννης

Αντιπρόεδρος: Κώστας Ράπτης

Γεν.Γραμματέας: Χάρης Μαυράκης

Έφορος: Κώστας Τσιλιλής

Μέλη: Δημήτρης Σπέντζας, Γιάννης Αναστασόπουλος, Αναστάσιος Σύρος

 

Για τις Διεθνείς του σχέσεις και συναλλαγές, η επωνυμία του είναι :

Γαλλικά, FEDERATION HELLENIQUE DES PRODUCΤEURS DES EAUX DE VIE ET SPIRITUEUX και

Αγγλικά,GREEK FEDERATION OF SPIRITS PRODUCERS -SEAOP-.

 

Έδρα

Διεύθυνση: Χαλκοκονδύλη 34, 163 46 Ηλιούπολη

Τηλ.: 210 331.04.72

Fax: 210 331.04.73

e-mail: seaop@hol.gr

Ιστοσελίδα: www.seaop.gr 

 

ΑΛΚΟΟΛΟΜΕΤΡΗΤΗΣ

Με τη βοήθεια του αλκοολομετρητή μας μπορείς να υπολογίσεις πόσες μονάδες αλκοόλ καταναλώνεις, πόση ώρα χρειάζεται ο οργανισμός σου για να επεξεργαστεί το αλκοόλ που βρίσκεται στο αίμα σου, αλλά και τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν τα ποτά σου.

ΤΕΣΤ: ΠΟΣΟ ΠΙΝΕΙΣ;

Το ερωτηματολόγιο αφορά στην κατανάλωση που έκανες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΛΚΟΟΛ

Το αλκοόλ μετριέται σε μονάδες. Στην Ελλάδα, μία μονάδα αλκοόλ ισοδυναμεί με 10 γρ. αλκοόλης.

ΑΛΚΟΟΛ; ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Υπάρχουν περιπτώσεις που η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται τελείως.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Μάθε τι σημαίνει ασφαλής ή κατανάλωση χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Tο σώμα σου διασπά το αλκοόλ σε ρυθμό μιας μονάδας αλκοόλ την ώρα και δεν υπάρχει τρόπος να επιταχύνεις αυτή τη διαδικασία.